Известие

Collapse
No announcement yet.

Страничен наклон на гумите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Страничен наклон на гумите

Първоначално публикувано от virusalfa
    Не съм съгласен с Боби по някои въпроси.Това за разчекането.При тия коли заводско се монтират най-малко два вида пружини.Мойта е от разчекнатите,тъй като е с по-къси пружини,и от 90-та година докарваха една дизелова пак от Италия със същите пружини и твърдата возия,като на моята Имам познат,който регулира геометрия на ходова част и ми каза,че 33 и 164 са колите с най-отворени ъгли,даже се учудва как носят право гумите.А за свещите Бош,вчера бях в магазина на Александър ауто на приказка,видях оригинален бош за жигулата и за типо,WR7DC,ОПАКОВКА "фИАТ-Ланча"-10лв бройката.Но повярвай,като видях централния електрод,няма нищо общо с тия бошове,дето са по 3.50лв
    Митко май напоследък си много преуморен(много бачкане,проблеми,секс може би) и не четеш внимателно.Свещи бош не съм гледал.Говорех за кабели Бош.На Бош неща купувам само от Ауто+ и там ми обявиха тази цена за КАБЕЛИТЕ.Свещите ги сменихме с Беру за 54лв.
    Относно разчекването би ли ми разяснил по-подробно какви пружини да сложа така,че да се затвори предницата.Яде ми гумите и по старите замервания ъглите са и -02*22' и -2*43' а по данни трябва да са -01*20' +,- 00*20'. С 1* са по-отворени отколкото трябва.

Ще я снимам и ще кача и снимки.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Реших да го отделя като нова тема за да не разводняваме темата на бъдещия ни колега.

Ето и снимките.Ако можете дайте идей и съвети от какво може да е и как да се оправи.Това ми натоварва и втулките допълнително и гумите ми износва,а и сега както се е надигна асфалта от камьоните като стъпи на неравност,трудно се одържа.Отдясно наклона е по-голям и немога да разбера на какво се дължи това.
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Ето и снимка на втулките който слагам.Лявата е тази с която съм,а дясната е уж тази "Седем" на която ясно се вижда щампата на Бирт.
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

А като отидеш на реглаш за предницата какво ти казват?Градусите не се ли събират по механичен начин?Питам те защото Аз ходих при един дето ми приспа ДЖЕТТАТА,а преди това не и стигаше Цариградско шосе
        Къде съм АЗ,Къде сте ВИЙ ?!?

Comment

Нищо не казват.Правят я максимално да се доближи до стойностите което значи отклонение от 1*50' от допустимия 1*,регулират другите ъгли и толкос.
          На теб какво ти е правил този човек?Били ли са ти криви гумите като на мен?На лявата се оказа,че имам разбит шарнир,ще го сменя и втулката ще сменя и може и да се затвори,но дясната ще си остане така. Този ъгъл може да се регулира съвсем малко с кормилната щанга.
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
            Ето и снимка на втулките който слагам.Лявата е тази с която съм,а дясната е уж тази "Седем" на която ясно се вижда щампата на Бирт.
            Тази отдясно е чист Фрап
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Нали уж Фрап били хубави.
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Реших да го отделя като нова тема за да не разводняваме темата на бъдещия ни колега.

Ето и снимките.Ако можете дайте идей и съвети от какво може да е и как да се оправи.Това ми натоварва и втулките допълнително и гумите ми износва,а и сега както се е надигна асфалта от камьоните като стъпи на неравност,трудно се одържа.Отдясно наклона е по-голям и немога да разбера на какво се дължи това.
                Ето ти снимка на моя камион,не ми яде гумите.А ми се струва с по-къси пружини от твоятя
                http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9913
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Аз съм с четири нови пружини.Затова е по-висока.Вече са омекнали твойте.Като гледам твойта няма проблем със страничния наклон.Днеска бях при Чавдар от клубния сервиз и каза крив шенкел или амортисьор.Не знам ако я качат на стенд да и свият магаредо дали ще се затвори или само ще я свият,а наклона ще си остане.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Нищо не казват.Правят я максимално да се доближи до стойностите което значи отклонение от 1*50' от допустимия 1*,регулират другите ъгли и толкос.
                    На теб какво ти е правил този човек?Били ли са ти криви гумите като на мен?На лявата се оказа,че имам разбит шарнир,ще го сменя и втулката ще сменя и може и да се затвори,но дясната ще си остане така. Този ъгъл може да се регулира съвсем малко с кормилната щанга.
                    Е ми баце да не се излагам щот не му разбирам,той ми даде всички стари и разбити части като шарнирчета,разни гумички,маншончета и пласмаски некви да купя нови по тях,смених и спирачните дискове и накладки и после ми прасна некъв як реглаш(както се изрази той,че не и е правен такъв от годината на производство 86") и тя си заспа!
                    Къде съм АЗ,Къде сте ВИЙ ?!?

Comment

Е аз прегледах всичко и нямам нищо за смяна освен шарнира който ще го сменя.Нещо е мръднало и не мога да разбера какво или е магаре или шенкел или бомбетата. Амортисьор,пружина,тампони на носача,носач,тампон на макферсона са сменени и полза никаква
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

FRAP засега е най-големото дърво
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Е ходи го разбери какво е,като ти го извадят от един кашон

Дясната втулка която е на 450км някъде вече е отлепена от метала.....нямам думи просто
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Ми кажете къде е тоя сервиз където е "заспала" колата след реглаж. Явно проблема е не само при мен. Аз пък имам чуство, че на моята двете гуми не седят успоредно. Едната е малко гледа на страни Незнам дали може да е от рейката, че не мога да се наканя да я сменя. Един месец я разкарвам в багажника Иначе и четирите гуми са ми изядени отстрани а в средата са по-добре
                            Alfa Romeo 164 Super TD '94 - sold
                            Alfa Romeo 164 2.0 Twin Spark '91 - will be revived
                            ... и двете зелени

Comment

Това дали ти е отворена или затворена предницата се регулира.Страничния наклон от който ти яде гумите се регулира съвсем леко което не е достатъчно.Може и наклона да ти е наред,а да ги яде от разтворена предница.Ходи на реглаж.Или я снимай да видиме колко са ти "криви" гумите.
                              Opel Astra J
                              ex:
                              Alfa Romeo 164 2.5TD
                              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                              X